Informatie omtrent het Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent het Coronavirus (COVID-19).

Laatste update omtrent COVID-19: We mogen weer binnen trainen vanaf 1 juli!

De afgelopen tijd heeft iedereen zich moeten aanpassen omdat we te maken kregen met COVID-19. Dat was en is voor iedereen lastig. We konden niet meer sporten, we moesten voor ons beeldscherm de lessen volgen, daarna was alleen buiten sporten toegestaan en vanaf 1 juli mogen we weer naar binnen, kortom: het is allemaal ontzettend vreemd geweest.

Iedereen doet zijn best en toch wennen we ook weer aan de verschillende situaties. Wij hopen dat de versoepelingen blijven doorgaan en dat we uiteindelijk toch weer terug kunnen naar onze oude gewoontes. Wij willen jullie allemaal ontzettend bedanken voor jullie steun en begrip de afgelopen tijd. Jullie vertrouwen en begrip heeft ons gemotiveerd om iedere keer te kijken naar wat WEL mogelijk was.

Op dit moment zijn wij heel blij dat we vanaf 1 juli weer naar binnen mogen. Voor sommige groepen is dat een stuk fijner trainen. Alle groepen die voorheen binnen trainde en voor de groepen waarbij het noodzakelijk is om binnen te trainen, gaan weer terug naar binnen. Alle groepen die naar buiten kunnen, blijven lekker buiten trainen. Alle regels en maatregelen die het RIVM adviseert m.b.t. het binnen trainen volgen wij strikt op.

Aan het begin van de COVID-19 periode hebben wij besloten dat voor iedere week dat COVID-19 ervoor zorgt dat we niet op locatie kunnen sporten, iedereen een gratis les krijgt. Iedereen heeft inmiddels 10 gratis lessen tegoed. Deze lessen kunnen jullie vanaf nu ook inzetten. Iedereen is welkom om extra te komen trainen. De trainers en Bianca zullen het aantal ingezette strippen bijhouden. Wanneer jij door de 10 strippen heen bent, wordt je hierover geïnformeerd. Wanneer je niet goed weet welke extra les bij jou past, vraag dit dan na bij je train(er/ster). Je kunt je voor de lessen aanmelden via www.fitmanager.nl. Aanmelden is en blijft wel echt noodzakelijk i.v.m. het controleren van de groepsgrootte en i.v.m. het waarborgen van ieders veiligheid. De 10 gratis lessen zijn één jaar geldig. Leden met een 10-strippenkaart zijn uitgesloten van deze regeling.

De losse “coronastrippen” komen per 1 juli te vervallen. Het is dan niet meer mogelijk om tegen het aangepaste “coronatarief” een losse les af te nemen. Proeflessen blijven zoals altijd wel gewoon gratis.

Wij wensen jullie allemaal heel veel succes en gelukkig kunnen we nu zeggen dat dit de laatste “corona-update” lijkt te zijn.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op via 010 – 3073626.

Met sportieve groetjes,

Team Start2Move Bootcamp

Onze bootcamplessen en trainingen gaan weer beginnen vanaf 11 mei!

Jeetje, wat een goed nieuws kregen we gisteravond tijdens de persconferentie. Wij zijn ontzettend blij dat we na de afgelopen tijd alle bootcamplessen en trainingen weer mogen hervatten. Maandag 11 mei zullen alle lessen weer van start gaan. Wij zijn gemotiveerd en hebben er veel zin in om weer met zijn allen aan de slag te gaan. Tijdens de persconferentie werd wel heel duidelijk gemaakt dat we ons allemaal aan een aantal belangrijke regels moeten houden. Wij volgen alle regels heel streng op want wij vinden ieders veiligheid ontzettend belangrijk. Jullie moeten veilig kunnen sporten en wij moeten de trainingen op een veilige manier kunnen geven.

Om alles in goede banen te leiden zijn onderstaande regels opgesteld. Neem deze regels a.u.b. goed door zodat we met zijn allen rekening kunnen houden met elkaar en voor elkaar kunnen blijven zorgen.

 • Alle trainingen worden uitsluitend buiten gegeven;
 • Het is in geen enkel geval toegestaan om de binnenruimte van de praktijk te betreden;
 • De groepen hebben een maximum capaciteit van 10 personen. Wanneer de les vol zit is het niet meer mogelijk om je in te schrijven;
 • Iedere sporter dient zich aan te melden voor de les waaraan hij/zij wilt deelnemen. Een uur voordat de les begint is inschrijven niet meer mogelijk. Wanneer je niet bent aangemeld, is niet het mogelijk om deel te nemen aan de les. Aanmelden kan via fitmanager.nl ;
 • Wanneer je bent aangemeld voor een les, maar om onverhoopte redenen toch niet deel kunt nemen, ben je verplicht om jezelf af te melden. Dit kan uiterlijk tot 3 uur voor aanvangstijd. Afmelden kan via fitmanager.nl ;
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de start (maar kom natuurlijk wel op tijd) van de les en blijf niet hangen na de les;
 • Zorg dat je omgekleed bent. Het is niet mogelijk om je in de praktijk om te kleden;
 • De toiletten in de praktijk zijn niet toegankelijk;
 • Neem geen waardevolle spullen mee naar de training. Deze kunnen niet in de praktijk geplaatst worden;
 • Neem zelf een gevuld waterflesje mee naar de training. Het is niet mogelijk om deze in de praktijk te vullen;
 • We gebruiken tijdens de les geen gedeelde materialen en we houden allemaal 1,5 meter afstand;
 • Blijf thuis wanneer je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts;
 • Blijf thuis wanneer iemand binnen jouw huishouden koorts (vanaf 38 0C) en/of benauwdheidsklachten heeft;
 • Blijf thuis wanneer iemand binnen jouw huishouden positief is getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, blijf je thuis tot 14 dagen na het laatste contact.

Alle groepen die normaliter groter zijn dan 10 personen worden nu opgesplitst. Dat betekent dat iedereen in de meeste gevallen wel op dezelfde tijd kan blijven sporten, maar dat we meerdere trainers tegelijkertijd inzetten.

Het zijn strenge regels, maar dit is noodzakelijk om veiligheid en afstand voor iedereen te kunnen waarborgen. Wij hopen op jullie begrip en we heten jullie vanaf maandag 11 mei weer van harte welkom in de lessen.

Alle opgestelde regels en maatregelen zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer wij nieuwe informatie vanuit het RIVM ontvangen, zullen wij jullie weer informeren.

Voor een duidelijke instructie over onze Fitmanager App, klik dan hier: Instructie FitmanagerApp.

Tot volgende week.

Hartelijke groeten,

Team Start2Move Bootcamp

De Kids Bootcamplessen gaan weer van start!

Nadat we de afgelopen weken met zijn allen in onzekerheid hebben gezeten, mogen we nu rustig en voorzichtig weer beginnen met de Kids Bootcamp. Wij hebben er heel erg veel zin in om samen met de kinderen de Bootcamplessen weer op te starten.

We horen jullie als ouders nu al denken: ‘yes, even een uurtje rust!’ 
En ja, dit is jullie als ouders ook gegund na de pittige afgelopen weken. Natuurlijk is het voor de kinderen ook ontzettend fijn om weer met elkaar sportief bezig te zijn.

In deze tijd klinkt het inmiddels logisch dat we wel afhankelijk van een aantal strenge regels. Omdat wij ons strikt aan deze regels willen houden, volgt hieronder een lijst met alle regels die zijn opgesteld om dit te mogen doen.

De regels zijn een onderdeel van het ‘veilig sporten protocol’ van NOC*NSF.
Voor alles geldt nog steeds: ons gezonde verstand gebruiken staat voorop!

 • Blijf thuis als je een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts;
 • Blijf thuis wanneer iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38 °C) en/of benauwdheidsklachten heeft. Wanneer iedereen binnen het huishouden 24 uur geen klachten meer heeft, mogen de kinderen weer komen sporten en mogen ze naar buiten;
 • Blijf thuis wanneer iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, blijf je thuis tot 14 dagen na het laatste contact;
 • Wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts, ga dan direct naar huis;
 • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van alle personen buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar);
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet;
 • Was voor je training thuis je handen met water en zeep, doe dit minimaal 20 seconden;
 • Was je handen met water en zeep voor en na je bezoek aan de sportlocatie;
 • Douche thuis en niet op de sportlocatie;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen;
 • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de sportactiviteit aan op de sportlocatie en ga direct daarna naar huis;
 • Ouders dienen kinderen af te zetten op de parkplaats van het sportpark. Dit om te voorkomen dat er te veel ouders bij elkaar komen. De trainer vangt de kinderen direct op. Wij mogen de ouders niet toelaten op het sportcomplex;
 • Ophalen geschied op de zelfde manier als het brengen.

Met vriendelijke groet,
Team Start2Move Bootcamp!

Update coronavirus (COVID-19) 4 mei 2020.

Jaaa, we hebben groen licht. We mogen weer meer patiënten ontvangen in onze praktijken. Maar.. Dit gaat natuurlijk niet zonder aangepaste regels. Deze week zullen wij alle patiënten benaderen die al bij ons onder behandeling waren. Deze behandelingen kunnen wij weer voortzetten.

Tijdens de behandelingen en tijdens uw bezoek aan onze praktijken gelden een aantal belangrijke regels en voorwaarden:

 1. Zorg ervoor dat je thuis naar het toilet bent gegaan en zorg ervoor dat u omgekleed aankomt bij de praktijk. De toiletten en kleedkamers zijn niet toegankelijk.
 2. Volg de aangegeven routes in de praktijk en houd u aan de aangewezen zitplaatsen zodat we met zijn allen de 1,5 meter maatregel kunnen garanderen.
 3. Neem zelf een grote badhanddoek en een kleine handdoek mee naar uw behandeling.
 4. Gebruik te allen tijde uw gezond verstand. Bij enige (ook milde) symptomen van COVID-19 blijft u thuis. Er wordt dan online contact met u opgenomen door uw fysiotherapeut.
 5. Onze therapeuten en onze secretaresses hebben de bevoegdheid om te bepalen wie er wel en niet in de praktijk gezien kan worden of dat uw behandeling online wordt voortgezet. Blijkt online behandeling voor u niet voldoende, dan kan uw fysiotherapeut alsnog overgaan op behandeling in de praktijk.
 6. Onze therapeuten kunnen u behandelen met mondneusmasker, handschoenen en in beschermend pak. Schrik hier niet van. Dit is voor uw en onze veiligheid.

Wij hopen op uw begrip. Wij doen er alles aan om u, maar ook onszelf veilig te houden in deze vreemde periode. Wij zien u hopelijk snel in één van onze praktijken.

Blijf veilig, blijf thuis en houd vol!

Hartelijke groeten,

Team Fysiotherapie Hofstra

25.03.2020 Update Coronavirus – Regels RIVM behandeling fysiotherapie.

De regels omtrent het behandelen van patiënten in de praktijk zijn aangepast. Als therapeuten zijn wij bevoegd om te bepalen of het noodzakelijk is om u als patiënt in de praktijk te behandelen. Wanneer wij aan de hand van uitgebreide vragen doen besluiten dat dit niet noodzakelijk is, mogen wij u niet behandelen in de praktijk. Bij het bepalen van deze noodzakelijkheid volgen wij de regels van het RIVM strikt op. Hier maken wij geen uitzonderingen in. Wanneer het niet noodzakelijk is om u in de praktijk te behandelen, zullen wij u online zo goed als mogelijk op weg helpen. Wij kunnen uw klachten beoordelen, advies geven en wij kunnen een oefenschema voor u opstellen zodat u toch geholpen kunt worden.

Tijdens zo’n online behandeling zal de therapeut met u videobellen. Op deze manier kunt u de therapeut toch zien en zo kan hij/zij u het beste helpen. Dit doen wij via het programma Physitrack.

Via uw computer gaat u naar de website: https://nl.physitrack.com/login.

Via uw mobiele telefoon kunt u de Physiapp downloaden via: https://physiapp.nl.

Op het tijdstip dat u een afspraak heeft zorgt u ervoor dat u ingelogd bent op de website of op de app. De therapeut kan u dan op het afgesproken tijdstip makkelijk en snel bereiken. Wanneer u nog vragen heeft kunt u ons telefonisch gewoon bereiken via 010-3073626.

Bij voorbaat dank voor uw begrip.

Team Fysiotherapie Hofstra

23.03.2020 Update Coronavirus – Online Fysiotherapie.
De maatregelen tegen het Coronavirus zijn in de afgelopen persconferentie weer aangescherpt. Daarom zijn wij genoodzaakt om de behandelingen online voort te zetten. Wanneer het niet mogelijk is om de behandeling thuis (online) voort te zetten, kunnen wij deze patiënt in de praktijk behandelen. Hier zal dan de 1,5 meter maatregel in acht genomen worden. Wanneer dit niet mogelijk is zullen de daartoe noodzakelijke beschermingsmiddelen gebruikt worden.

Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen om het online consult met u in te plannen.

Wij gaan alle online behandelingen voortzetten via Physitrack. U kunt deze app ook downloaden op uw telefoon via https://physiapp.nl
Via onderstaande link kunt u zien hoe dit in zijn werk gaat: 
https://www.youtube.com/watch?v=HjunYZNJhaA

Als u nog vragen heeft kunt u contact met ons opnemen via het telefoonnummer: 010-3073626.

15.03.2020 Update Coronavirus – Alle trainingen zijn geannuleerd.
Het nieuws over het nieuwe Coronavirus volgt zich snel achter elkaar op. Helaas hebben wij vanuit Start2Move Bootcamp en Fysiotherapie Hofstra besloten om alle groepstrainingen te annuleren.

De revalidatiegroepen komen helaas ook te vervallen. Voor deze trainingen zijn andere oplossingen bedacht. Hier komen wij maandagochtend op terug.

Maaarrrr.. Wij zijn ook wij niet als we jullie geen alternatief kunnen aanbieden. Dus ja, we hebben een alternatief! Elke dag kunnen jullie op de reguliere tijden via ons Youtube-kanaal live de trainingen volgen. Stoppen met bewegen en stil gaan zitten is geen optie. Hierdoor neemt de belastbaarheid af en het risico op ziek worden neemt toe. Alle links naar de livetrainingen zullen op onze sociale media kanalen gedeeld worden. We zullen leuke en uitdagende trainingen geven die u thuis makkelijk kunt volgen. Hier zijn geen materialen voor nodig. Zo houden we de conditie op peil en we hoeven niet opnieuw te beginnen over een paar weken!

De live trainingen kunnen jullie vinden via onderstaande link:
https://www.youtube.com/channel/UCc2eHSPrX-w_7YxaYoSFxEw

Bent u patiënt bij Fysiotherapie Hofstra en heeft u een afspraak staan?
De één op één zitting met uw fysiotherapeut gaat gewoon door zoals deze gepland staat. Als u zelf besluit om het risico niet te nemen en liever thuis blijft, dan bieden wij de mogelijkheid aan om via E-Health en Physitrack in contact te komen met uw therapeut. De geplande afspraak kan dan op deze manier toch doorgaan. De therapeut kan dan adviseren bij u klachten en kan oefeningen opgeven en deze op uitvoering controleren.

Wij houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte via de e-mail en via onze sociale media kanalen.

Met vriendelijke groet,

Team Fysiotherapie Hofstra en Start2Move Bootcamp.

12.03.2020 Update Coronavirus.
Beste patiënten en leden van Start2Move Bootcamp,

De komende periode krijgen jullie regelmatige updates over ons beleid m.b.t. het Coronavirus. Dit betekend dat we alle nieuwe informatie over het Coronavirus en over de maatregelen uitwisselen met onze klanten. De klant kan zelf de juiste keuzes maken met betrekking tot deelname aan de trainingen. Iedereen is hier zelf verantwoordelijk voor en mag zijn of haar eigen keuzes maken.

Invulling/doorgang van trainingen.
Alle buiten activiteiten/trainingen zullen zonder enige twijfel doorgaan. Iedereen die zelf twijfelt mag besluiten om thuis te blijven. Alle binnen activiteiten/trainingen gaan ook door maar wij passen onze trainingen wel aan. De oefeningen zullen aangepast worden om het contact met andere deelnemers tot het hoogst haalbare minimum te beperken.

Deze maatregelen zijn van kracht tot nader order van het RIVM. Wanneer het RIVM nieuwe maatregelen gaat adviseren zullen wij deze opvolgen en dan zullen wij onze klanten weer informeren. In de trainingsruimtes, toiletten en behandelkamers zijn extra reinigingsmiddelen geplaatst.

Wanneer thuis blijven!
Heb je symptomen zoals hoesten, niezen en/of algemeen onwel voelen, willen wij u verzoeken om thuis te blijven. Bent u gewoon fit, dan bent u van harte welkom om te komen sporten. Maakt u uit eigen overweging de keuze om sowieso thuis te blijven, dan is daar natuurlijk begrip voor.

Indeling trainingen.
Wij willen u vragen om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn. Jassen en persoonlijke zaken kunnen gewoon in de kleedkamer opgehangen worden. Blijf hier niet te lang hangen en kom direct naar de zaal. De trainers zullen dit reguleren. Na de training willen wij u vriendelijk verzoeken om niet te blijven hangen en om geen koffie of thee te drinken met zijn allen.

Deze maatregelen zullen wij tot 31 maart opvolgen. Wanneer er andere maatregelen genomen moeten worden zullen wij jullie weer informeren.

Bedankt voor uw begrip! We zullen er het beste van maken en we willen, waar het kan, onze diensten aan u blijven verlenen!

Wanneer er n.a.v. deze informatie nog vragen zijn kunt u altijd terecht bij onze trainers of bij de administratie en receptie. Dennis Hofstra blijft controles uitvoeren zodat de veiligheid voor alle medewerkers en bezoekers gewaarborgd blijft. Houd u er a.u.b. rekening mee dat wij u mogen weigeren bij het vermoeden van klachten.

Laatste Coronavirus update (tekst RIVM):
Casus definitie aangepast: de epidemiologische link met een bevestigde patiënt of terugkeer uit een regio met wijdverspreide transmissie is losgelaten. Tevens is het testbeleid aangepast: er worden buiten het ziekenhuis alleen nog personen met een verhoogde kans op ernstig beloop getest wanneer zij een ernstig ziektebeeld ontwikkelen, gepaard gaande met koorts EN respiratoire symptomen (hoesten of dyspnoe).