Het recept van de maand mei is een echte eiwitten bom.
Pita Pulled Chicken van kippendij filet.
Een broodje boordevol groente en kippenvlees, kies voor biologisch of scharrel kip.
Proteïne voor het opbouwen van spierweefsel, zonder toevoegingen van suikers tijdens het kookproces.

Voor 2 personen:

  • Kipdijen 350 gram
  • Pakje pasata 500 gr
  • 3 tl gerookte paprika Poeder
  • 2 tl knoflook poeder
  • 2 tl uien poeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 el sojasaus
  • Zakje wortel julienne
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • snoeptomaatjes
  • komkommer
  • 1 pakje volkoren pita broodjes

Warm een pan op, doe olijfolie in de pan. Doe de kippendijen met de kruiden in de pan.
Snijd intussen de groeten klein in reepjes en doe deze in een aparte kom.
Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de pita broodjes.
Doe de pasata met de 2 el sojasaus een laag in  pan tot de kip half onder staat.
Zet de pan op laag vuur zodat het vlees gaat sudderen, laat dit ongeveer 30 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur, haal de kip er uit en trek die op een bord of een schaal uit elkaar tot kleine stukje.
Gaat dit nog niet makkelijk, doe dan de kip nog even terug.
Doe de uit elkaar getrokken kip terug in de pan en hussel dit goed door de saus in de pan.
Snijd een broodje open, doe daar een hoeveelheid pulled chicken op en vul het verdere bord met de groente naar smaak.